Benson en Zaroury dragen Burnley: allebei in top-tien gevaarlijkste actiemakers

Benson en Zaroury dragen Burnley: allebei in top-tien gevaarlijkste actiemakers

6 februari - 23:02
2

We zijn nog maar begin februari, maar het heeft er alle schijn van dat Burnley FC volgend seizoen in de Premier League te bewonderen zal zijn. De troepen van Vincent Kompany gaan riant aan de leiding in de Engelse Championship. Dat valt onder meer te danken aan Manuel Benson en Anass Zaroury, die ook individueel hoge toppen scheren.

Beide spelers stapen vorige zomer over van de Jupiler Pro League en hebben zich sindsdien opgewerkt tot absolute revelaties in de Engelse Tweede Klasse. Zowel Benson als Zaroury prijken dan ook knap in de top-tien van een statistiekenlijstje. Het bureau CIES stelde immers een rangschikking op van spelers met de meest efficiënte 'take-ons' buiten de grote vijf Europese competities.

In die top-tien bekleedt Benson positie zes, terwijl Zaroury twee plekjes lager terug te vinden valt. Beide spelers zitten rond de 90 procent geslaagde take-ons. Met die term doelt CIES overigens op dribbels of voorzetten voorbij een tegenstander. Benson en Zaroury zijn duidelijk de twee gevaarlijkste heerschappen bij Burnley. Helemaal bovenaan het lijstje prijkt dan weer Dusan Tadic van Ajax. Met de vijf grote competities erbij gerekend, is Ousmane Dembélé de koning van de take-on.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie