Vertessen stak nuttige tips op van Nilis: Focus op de bal tijdens het schieten

Vertessen stak nuttige tips op van Nilis: "Focus op de bal tijdens het schieten"

06-02-2023 22:46
1

Yorbe Vertessen heeft zijn basisdebuut bij Union Saint-Gilloise niet gemist. In de 4-0-zege tegen SV Zulte Waregem leverde de Belgische belofte-international meteen twee assists af. Union heeft hem echter vooral in huis gehaald om zelf doelpunten te maken. De tips van Luc Nilis kunnen hem daarbij helpen.

Vertessen werd maandag opgebeld door Extra Time, waarbij hij in de ja-nee-ronde een tiental vragen voorgeschoteld kreeg. Zo legde hij onder meer uit waarom hij tijdens de afgelopen wintermercato een overstap naar Union boven Royal Antwerp FC, dat ook geïnteresseerd was, verkoos. Volgens hemzelf passen zijn kwaliteiten beter bij het voetbal van Les Unionistes.

Daarnaast schotelde Aster Nzeyimana hem een vraag voor over zijn jeugdopleiding bij PSV, waar Nilis zich af en toe over hem ontfermde. Welke tip van de trapspecialist heeft Vertessen het hardst in zijn oren geknoopt? "Vooral om de focus op de bal te houden bij het schieten", klonk het. "Veel mensen kijken de bal na, waardoor ze automatisch opkijken en de bal gemakkelijker omhoog gaat. Als je je focust op de bal, zal je die beter raken en vliegt die beter richting het doel."