OFFICIEEL: Zulte Waregem neemt nog afscheid, Sangaré gaat in Oostenrijk knokken

OFFICIEEL: Zulte Waregem neemt nog afscheid, Sangaré gaat in Oostenrijk knokken

06-02-2023 22:11

De Belgische transferdeadline is al een kleine week verstreken, maar dat geldt enkel voor inkomende transfers. Spelers verkopen aan competities waar de markt wél nog open is, kan evenwel nog altijd. Daar heeft SV Zulte Waregem handig van gebruik gemaakt om Mamadou Sangaré ergens anders onderdak te brengen.

Het Oostenrijkse SV Hartberg heeft namelijk aangekondigd dat het Sangaré overneemt. De twintigjarige Malinees verlaat de Gaverbeek tijdelijk, want hij wordt tot eind mei uitgeleend. Nochtans haalde Essevee hem pas vorige zomer aan boord. Sangaré begon ook als basisklant aan deze Jupiler Pro League en leek uit te groeien tot een revelatie, maar deemsterde even snel weg. Uiteindelijk is hij blijven steken op tien optredens, waarvan zes als invaller.

Nu moet Sangaré zich weer op de kaart zetten bij Hartberg. Zo verruilt hij de Belgische degradatiestrijd voor het Oostenrijkse equivalent. Hartberg staat in de Österreichische Bundesliga namelijk op de allerlaatste plaats. Er is dus werk aan de winkel. De middenvelder kent het Alpenland overigens bijzonder goed. Hij voetbalde er eerder in Red Bull Academie en deed al ervaring op in de tweede klasse.