Neuer krijgt er van langs na uitspraken: 'Absolute no-go, dit kan niet zo'

Neuer krijgt er van langs na uitspraken: 'Absolute no-go, dit kan niet zo'

06-02-2023 20:11
2

Manuel Neuer heeft er flink van langs gekregen van Lothar Matthäus en Huub Stevens. De keeper van Bayern München liet recent weten niet onder de indruk te zijn van het vertrek van keeperstrainer Toni Tapalovic. 

"Voor mij was het een klap, terwijl ik al op de grond lag. Ik had het gevoel dat mijn hart eruit was getrokken. Het was het wreedste wat ik in mijn carrière heb meegemaakt", zei Neuer onder meer. Die uitspraken vielen niet bepaald goed. Algemeen directeur Oliver Kahn kwam met een reactie. "Wat Manuel gezegd heeft over het vertrek van Tapalovic past niet bij een aanvoerder en komt niet overeen met de waarden van Bayern."

Nu hebben ook Matthäus en Stevens gereageerd. "Manuel Neuer is niet langer houdbaar als aanvoerder van Bayern München", zegt de eerstgenoemde tegenover de Duitse tak van Sky Sports. "Eerst komt hij met die nalatige actie tijdens het skiën en nu geeft hij zonder toestemming ook nog een interview waarin hij de club aanvalt. Met een kleine portie egoïsme is niets mis en iedereen mag zijn mening geven, maar de combinatie van een riskante skitocht, een ongeluk en een aanval-interview is een absolute no-go", foetert hij verder.

Bij de talkshow Doppelpass, die wordt uitgezonden op Sport1, had ook Stevens kritiek. "Hij had dit intern moeten oplossen met de verantwoordelijken, je kan dit niet zo naar buiten brengen. Dit kan je niet maken, zeker niet als aanvoerder. Hij heeft ook een voorbeeldfunctie richting de jeugd", aldus de voormalig trainer van onder anderen Schalke 04.