Welke straffen moet Manchester City vrezen na overtreden van FFP-regels?

Welke straffen moet Manchester City vrezen na overtreden van FFP-regels?

06-02-2023 17:48
6

Manchester City werd op maandagochtend wakker met een flinke kater. De Engelse club wordt beschuldigd van inbreuken op de financiële regels van zowel de Premier League als de UEFA. De Premier League voerde een onderzoek over vier jaar en vond meer dan 100 inbreuken. Maar wat riskeert de ploeg van onder andere Kevin De Bruyne nu precies?

Omdat dit nieuw terrein is voor de club, de competitie en het Engelse voetbal als geheel, zijn er weinig voorbeelden om naar te verwijzen als het gaat om straffen. Toch zou een uitsluiting uit de Premier League wel een mogelijkheid zijn. Althans als de onafhankelijke commissie Man City schuldig acht aan voldoende overtredingen. Dit zou hoe dan ook de zwaarste straf zijn voor de club uit Manchester. 

De club kan ook voor een bepaalde periode worden geschorst en na de definitieve beslissing punten in mindering krijgen. Er zouden ook financiële sancties worden opgelegd. Een boete kan in de tientallen miljoenen lopen. Het is onduidelijk of titels met terugwerkende kracht kunnen worden ontnomen. De Premier League heeft gezegd dat het geen commentaar zal geven totdat het proces is afgerond. Football Daily geeft ons een overzicht van alle mogelijke straffen.