Vanzeir zwaait Union-fans uit: ''Mijn mooiste herinnering? Dat is moeilijk…''

Vanzeir zwaait Union-fans uit: ''Mijn mooiste herinnering? Dat is moeilijk…''

06-02-2023 08:00 Laatste update: 08:10
2

Dante Vanzeir trekt naar Amerika om te spelen voor New York Red Bulls. Royale Union Saint Gilloise blijft echter in het hart achter van de centrumspits. Zondag, voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem, zwaaide Vanzeir de fans uit.

''Het was heel speciaal met de fans, een heel mooi moment. Ik ga dit natuurlijk missen'', vertelde Vanzeir aan Het Belang van Limburg over het afscheid van de Belgische topclub en de fans.

''Union is tot nu toe de mooiste tijd uit mijn carrière'', zei de aanvaller die in eigen land ook voor KV Mechelen en Beerschot speelde.

''Mijn mooiste herinnering? Dat is moeilijk… Het 1B-kampioenschap en onze eerste Europese wedstrijd tegen Rangers was ook heel bijzonder'', aldus Vanzeir die met Union de afgelopen jaren furore maakte door uit te groeien tot topploeg in de Jupiler Pro League en Europa in ging.

Na het afscheid van Vanzeir, won Union de Jupiler Pro League-match tegen Zulte Waregem met 4-0. De Kersverse Union-aanvaller Yorbe Vertessen viel tijdens zijn debuut meteen op en was goed voor twee assists. Union verstevigde de tweede plek met de overwinning en staat 8 punten voor op nummer 3 Royal Antwerp FC.