Internazionale legt onthutsend zwak AC Milan over de knie in povere stadsderby

05-02-2023 22:42
1

Internazionale heeft zondagavond de stadsderby gewonnen van AC Milan. De ploeg van trainer Simone Inzaghi won uiteindelijk met 1-0 door een doelpunt van aanvoerder Lautaro Martínez. AC Milan speelde erg zwak en wist zelfs geen enkel schot op doel te lossen.

De Belgische inbreng in de Derby della Madonnina bleef erg beperkt. Romelu Lukaku moest op de bank starten bij de 'thuisploeg', terwijl bij I Rossoneri enkel Divock Origi aan de aftrap verscheen. Alexis Saelemaekers zou in de loop van de tweede helft invallen, maar Charles De Ketelaere en Aster Vranckx kregen geen minuten van Stefano Pioli.

Vanaf het eerste fluitsignaal in de Italiaanse modestad was duidelijk wie de bovenliggende partij was. Internazionale oogde scherper en was direct erg dominant. In de hele eerste helft wist AC Milan niet eens een schot te lossen, laat staan een op doel. Het was wachten op de openingstreffer van de thuisploeg, maar na 34 minuten spelen kwam die ook eindelijk. Aanvoerder Martínez kopte een corner achter doelman Ciprian Tătărușanu en liet daarmee het blauwzwarte deel van de stad ontploffen.

In de tweede helft werd het spelbeeld niet anders en bleef Internazionale de bovenliggende partij. Onder andere Lukaku en Robin Gosens kwamen nog in de ploeg die op zoek bleef naar het tweede doelpunt. Ondanks vele gevaarlijke moment kwam die goal alleen niet meer, waardoor de stand slechts 1-0 bleef. Zowel Lukaku als Martínez scoorde nog in de slotfase, maar die treffers werden (terecht) afgekeurd.

Mede door de overwinning is Internazionale de nummer twee van de Serie A. De ploeg van Inzaghi heeft wel al een achterstand van dertien punten op koploper Napoli. AC Milan is door het doelsaldo op dit moment de nummer zes, maar nummer vier SS Lazio en nummer vijf Atalanta Bergamo hebben evenveel punten als de Milanezen.