Uitblinker Vertessen helpt Union met twee assists voorbij Zulte Waregem

05-02-2023 21:02
26

Yorbe Vertessen heeft zijn debuut bij Union niet gemist. Bij zijn eerste basisplek voor de Brusselaars was de aanvaller meteen goed voor twee assists in de 4-0 overwinning tegen SV Zulte Waregem.

Beide ploegen hadden deze week al een bekerwedstrijd achter de rug en stonden nu tegenover elkaar. De ene strijdt nog voor de titel, de andere tegen de degradatie. Een duel met Union als grote favoriet dus en dat werd ook al snel duidelijk.

De Brusselaars, die enkele wissels hadden doorgevoerd en Yorbe Vertessen lieten spelen, waren lange tijd de beteren op het veld. Na acht minuten voetballen kon Union ook al vieren. Het was nota bene Vertessen die Puertas wist te bedienen. De 1-0 stond op het scorebord.

Union had er duidelijk zin in en scoorde ei zo na de 2-0 via Victor Boniface. Het doelpunt viel echter niet, terwijl een slordig Essevee amper goede combinaties bij elkaar wist te voetballen. Tot de rust bleef het 1-0.

Alle hoop op een comeback bij Essevee werd al snel weer weggehaald. We waren amper tien minuten ver in de tweede helft vooraleer Vertessen alweer een ploegmaat kon bedienen. Deze keer was Boniface de ontvanger. Hij maakte er 2-0 van.

Mbaye Leye greep in en bracht onder andere Jelle Vossen en Ruud Vormer op het veld. Die wisten ook voor wat meer voetballend vermogen en enkele kansen te zorgen. Anthony Moris hield de netten echter schoon. Dat kon Sammy Bossut niet zeggen. Tien minuten voor tijd was Union opnieuw trefzeker en hielp Gustaf Nilsson de Brusselaars aan de 3-0. In het slot zorge Teddy Teuma met een knap doelpunt voor de 4-0 eindstand.