Rode kaart zorgt voor ommekeer in duel tussen Mechelen en Charleroi: 2-2

05-02-2023 18:00

KV Mechelen en Charleroi namen het tegen elkaar op in een duel tussen de nummer dertien en twaalf. Malinois kon mits een thuisoverwinning haasje over doen bij de mannen van Felice Mazzu.

Steven Defour moest zijn mannen klaarstomen voor een belangrijk duel. Een overwinning kon zijn ploeg een flink duwtje in de rug geven met het oog op behoud. Bij de tegenstander, Charleroi, hangt eenzelfde gemoed in de club. De comeback van Mazzu kon tot nog toe niet voor de nodige punten zorgen. De voormalige T1 van RSC Anderlecht hoopt de drie punten uit Mechelen weg te snoepen.

De eerste helft zorgde al meteen voor spektakel. Nikola Storm wist al na vijf minuten het openingsdoelpunt binnen te prikken. Mrabti wist Storm te vinden met een heerlijke steekbal. Storm dribbelt voorbij een aanstormende Koffi en legt de 1-0 binnen. Zo’n tien minuten later stond de 2-0 al bijna op het bord. Ware het niet dat Koffi en de paal in de weg stonden. Schoofs trapt op het doelhout, in de herneming raakt Storm ditmaal niet voorbij de keeper van Charleroi. Nog eens tien minuten later was het dan toch prijs. Opnieuw speelt Storm een hoofdrol in het doelpunt van Mechelen. De vinnige aanvaller biedt Hairemans de 2-0 aan, die niet meer kon gemist worden.

Malinois heeft de wedstrijd helemaal in handen maar het publiek ziet dan een drieste tackle van Schoofs. De middenvelder pakt uit met een wel erg wilde tackle op Nkuba. Scheidsrechter Laforge twijfelt geen seconde een haalt dan ook meteen het rode karton uit zijn zak. Net voor affluiten van de eerste helft lijkt de wedstrijd dus toch niet helemaal gespeeld te zijn.

Dat bleek echter nog niet meteen na rusten. De wedstrijd ging goed op en af, maar Charleroi leek nog geen voordeel te kunnen halen uit het numerieke overwicht. Tot zo’n half uur voor tijd. Plots kon Charleroi tweemaal gevaarlijk zijn. Eerst werd een kopbal van Bayo nog onschadelijk gemaakt, tien minuten later kon Adem Zorgane dan toch voor de aansluitingstreffer zorgen. En plots bleek het hek van de dam te zijn voor Charleroi. Nog geen minuut later zorgde diezelfde Zorgane voor de 2-2. De middenvelder verschalkt Coucke met een knappe kopbalgoal. Twintig minuten bibberen dus voor de thuisploeg.

Uiteindelijk bleek Charleroi nog maar één keer echt gevaarlijk te zijn. Knezevic zag een corner bij hem belanden aan de tweede paal. De verdediger van Charleroi had de 2-3 aan de voeten maar hij besloot op Coucke. Ook in de rebound wist Charleroi niet te scoren. Eindstand: 2-2.