Antwerp en Club Brugge delen de punten in slaapverwekkende match

05-02-2023 15:16 Laatste update: 15:36
164

Antwerp en Club Brugge hebben er een slaapverwekkende topper van gemaakt. Na heel veel middenveldspel was de uitslag logisch: 0-0.

Het was wachten tot de achttiende minuut op enige dreiging die naam waardig. Balikwisha kon toen op de linkerkant een voorzet op de slof nemen, maar miste het kader. Ook het tweede kansje was voor Antwerp, maar de schuiver van Muja was geen probleem voor Mignolet.

Aan de kant van Club Brugge was er zowaar nog minder te zien, al zag Vanaken zijn schot afgeblokt worden. Beide verdedigingen stonden pal en de enige opwinding kwam van een paar opstootjes.

Huilen met de pet op
Na de pauze kon Janssen zich snel laten zien. Mignolet had de nodige moeite met zijn schot. Het leek even op het begin van een offensief, maar Antwerp was te onzuiver om voor veel problemen te zorgen.

In het slotkwartier waren er toch nog enkele kansen voor de thuisploeg. Kerk was te zelfzuchtig en trapte over, Janssen besloot naast en De Laet stootte op Mignolet. Diezelfde De Laet kreeg in blessuretijd zelfs de grootste kans, maar knalde te hoog. De eerste bal tussen de palen van Club kwam er in minuut 95 (!), maar Odoi besloot op Butez. Zeldzame hoogtepunten in een wedstrijd om héél snel te klasseren.

Door deze uitslag verandert er weinig voor beide clubs. Antwerp staat nog derde en Club is vierde. KAA Gent kan bij een zege tegen KRC Genk wel terug naast Club komen.