''Geschokte' Aubameyang denkt aan vertrek na beslissing van Chelsea'

''Geschokte' Aubameyang denkt aan vertrek na beslissing van Chelsea'

05-02-2023 12:16
7

Pierre-Emerick Aubameyang is 'geschokt' door het besluit van Chelsea om hem niet in te schrijven voor de Champions League, schrijft The Telegraph. De toekomst van de Gabonees op Stamford Bridge hangt aan een zijden draadje.

Van de aanwinsten konden alleen Enzo Fernández, João Félix en Mykhailo Mudryk ingeschreven worden voor de knock-outfase van de Champions League. Onder meer nieuwelingen Noni Madueke en Benoît Badiashile, maar ook Aubameyang vallen buiten de boot. Het Engelse medium schrijft dat de aanvaller 'diep teleurgesteld' en 'geschokt' is door de keuze van Chelsea.

Aubameyang zou direct naar zijn huis in Milaan zijn gevlogen. Volgens bronnen dicht bij de speler is het hoogst onzeker of de spits nog te zien zal zijn in het shirt van Chelsea. Vijf maanden na zijn komst voelt Aubameyang naar verluidt dat The Blues hem liever kwijt dan rijk zijn. In de groepsfase van de Champions League speelde de aanvaller nog een belangrijke rol, door in alle zes de wedstrijden in actie te komen, twee keer te scoren en een assist te geven.

Manager Graham Potter reageerde vrijdagavond op het uitsluiten van Aubameyang. "Het was een moeilijke beslissing, hij heeft niets fout gedaan. Ik snap dat hij teleurgesteld is." De Gabonees zat vrijdag tegen Fulham (0-0) al niet bij de wedstrijdselectie.