KV Kortrijk razend op scheidsrechter: Hij verdient een 0 op 10

KV Kortrijk razend op scheidsrechter: "Hij verdient een 0 op 10"

5 februari - 11:14
13

Ook bij KV Kortrijk was men na de zaterdagavondwedstrijd niet te spreken over de wedstrijdleiding. Op bezoek bij de Kanaries ging het met 1-0 onderuit na een ongelukkig eigen doelpunt via een strafschop. Bij KV Kortrijk ging de woede vooral richting de wedstrijdleiding.

Meteen na de wedstrijd trokken de spelers van KVK razend richting scheidsrechter Jasper Vergote. Men kaartte onder meer de niet gefloten strafschop op Faïz Selemani aan. De Comorees werd in minuut 42 aangetikt in het strafschopgebied, maar kreeg geen penalty.

Op social media haalde de aanvaller ook uit. Zo deelde hij na de partij een foto van zijn rechterschoen, die duidelijk was beschadigd. 'Bravo, verander niets Pro League', klonk het cynisch op zijn Twitter.

Ook aanvoerder Kristof D'Haene was na de wedstrijd bijzonder kritisch. "Faïz komt voor de verdediger en die stapt op zijn voet. Dat is duidelijk op de beelden te zien. De VAR laat de fase helemaal links liggen, onbegrijpelijk", gaf hij aan bij Het Laatste Nieuws.

"Volgens de scheidsrechter zou Faïz zelf het contact gezocht hebben. Op den duur snap je het niet meer, want het is wéér tegen ons, wéér tegen Selemani. Aan de overkant gaat hij wel kijken. Er is contact, maar je ziet dat Kadri zijn voet terugtrekt. Koita loopt er met zijn been tegen. Het is zuur, want die details doen ons de das om", aldus D'Haene.

Een 0 op 10
En ook Selemani haalde nog eens flink uit. "Het is elk weekend wel iets", gaf hij aan. "Wat er nu is gebeurd, kan niet door de beugel. Deze scheidsrechter verdient gewoon 0 op 10 na deze prestatie. Ik probeerde nog te communiceren met hem, maar dat was gewoon onmogelijk. Het is enorm frustrerend, want dit kost ons punten", besloot hij.