'Na vertrek bij RSC Anderlecht kan Trebel nog in België blijven'

'Na vertrek bij RSC Anderlecht kan Trebel nog in België blijven'

05-02-2023 21:44
10

Voor Adrien Trebel komt er toch nog een Belgische uitdaging aan. De middenvelder moet komende zomer vertrekken bij RSC Anderlecht, maar kan daarop wel tekenen bij een nieuwe Belgische club.

Bij Anderlecht heeft men besloten om afscheid te nemen van Trebel en zijn peperduur contract niet langer te verlengen. Trebel kan daardoor gratis verhuizen naar een nieuwe club. Bij La Dernière Heure klinkt het dat zowel Gent als Sporting Charleroi genoemd worden als potentiële bestemming

Dankzij makelaar Mogi Bayat, die goede banden heeft met de Buffalo's en trainer Hein Vanhaezebrouck, kan Trebel toch in België blijven. Bij Gent zag men Elisha Owusu al vertrekken en hebben ook Vadis Odjidja en Sven Kums een aflopend contract. Als ook één van hen vertrekt, is er plaats voor Trebel om richting Gent te verhuizen.

Ook Charleroi toont interesse in de middenvelder. Coach Felice Mazzu is een grote fan en gaf Trebel bij RSC Anderlecht opnieuw een basisplek. Daarnaast lijkt de club komende zomer afscheid te moeten nemen van Adem Zorgane en Marco Ilaimaharitra.

De middenvelder werd afgelopen maand nog gelinkt aan Hatayaspor en Sochaux, maar koos ervoor om ons land niet te verlaten. Hij hoopt in ons land te kunnen blijven, waardoor Gent en Charleroi nog meer kans maken op de handtekening van Trebel.