Ongelukkig eigen doelpunt van doelman zorgt voor het verschil in STVV – Kortrijk

04-02-2023 22:44
3

Zaterdag heeft STVV met 1-0 van KV Kortrijk. Tom Vandenberghe was de pechvogel van de avond in het Daio Wasabi Stayen Stadium. De doelman van KV Kortrijk maakte immers een eigen doelpunt nadat een strafschop van Gianni Bruno tegen de lat vloog.

Vlak voor de rust gebeurde de meest opmerkelijke fase van de match. Koita ging neer in de zestien van de tegenstander. De scheidsrechter dacht aan schwalbe en geel voor de speler van STVV, die al geel had, maar de VAR riep Vergoote naar de zijkant. Na het bekijken van de beelden ging de bal op de stip.

Alsof we nog niet voldoende kolder hadden gezien trapte Bruno de strafschop op de lat, maar verdween leer via de doelman toch in het netje. STVV op 1-0. Een stand die de Kanaries uiteindelijk ook over de streep zouden trekken na negentig minuten.

In de stand staat STVV nu op de 8e plaats met 35 punten. KV Kortrijk blijft onderin hangen. Met 22 punten staan de Kerels na 24 speeldagen op de 15e plaats. Zondag kan Zulte Waregem nog over Kortrijk springen. Dan moet Essevee wel winnen op het veld van Union.