KAS Eupen en KVC Westerlo schieten weinig op met gelijkspel

04-02-2023 20:05
4

Zowel Eupen als KVC Westerlo hebben zaterdag geen al te beste zaak gedaan. Beide ploegen konden een driepunter goed gebruiken, maar slaagden er niet in om die ook te pakken. Het werd 1-1.

Bij KVC Westerlo mocht men nog steeds hopen op een plekje in de Europe Play-Offs en bleven alle punten belangrijk. Met Eupen stond er echter een tegenstander die no steeds strijdt tegen de degradatie en er alles aan moest doen om de drie punten thuis te houden.

De Panda's konden na het gelijkspel tegen KRC Genk ook vol goede moed aan de partij beginnen en waren lange tijd de evenknie van Westerlo. De eerste helft zorgde niet voor veel gevaar, maar wél voor een doelpunt. Net voor rust kon Nene na geklungel van Gary Magnée profiteren en de Kemphanen op voorsprong brengen.

Westerlo begon ook sterk aan die tweede helft, zonder ook voor echt groot gevaar te brengen. Aan de overzijde hoopte Eupen, met invaller Jerome Déom voor wat schwung te zorgen in de partij. Uiteindelijk ook met succes.

Iets meer dan twintig minuten voor tijd wees scheidsrechter Denil naar de stip na een fout op N'Dri. Middenvelder Stef Peeters plaatste zich achter de bal en miste niet: 1-1. Westerlo gaf niet op en hoopte in het slot zélf nog een penalty te krijgen. Ondanks veel geschreeuw na een vermeende fout op Nene kwam die strafschop er niet.

Een doelpunt kregen we uiteindelijk ook niet. Een leuk slot, met twee ploegen die nog vol op zoek gingen naar een treffer, maar de netten trillen doen trillen lukte niet meer. Het bleef 1-1.