Lepoint helpt Seraing in het slot aan eerste thuiszege van het seizoen

04-02-2023 20:07
9

RFC Seraing heeft een uitstekende zaak gedaan in de strijd tegen degradatie. Het had het een lange tijd moeilijk tegen Oud-Heverlee Leuven, maar kon in het slot dankzij Christophe Lepoint toch een driepunter vieren: 2-1.

Voor rode lantaarn RFC Seraing was het na een 1 op 12 in de competitie stilaan van moeten. Om de degradatie te ontlopen, moest er gewonnen worden. De Luikenaren hadden die boodschap ook begrepen en kwamen na vijf minuten voetballen via Morgan Poaty al op voorsprong.

Een flinke klap voor OHL, dat meteen daarop het initiatief wel overnam. Ondanks die goede bedoelingen kwam het echter tot weinig kansen en werd de doelman van Seraing amper aan het werk gezet.

De thuisploeg kroop naar achteren en hoopte op een tegenprik en wilde vooral de nul houden, maar zag net voor rust de Leuvenaren via Fede Ricca dan toch nog scoren.

Seraing begon vol goede intenties aan de tweede helft, maar het grootste gevaar bleef toch van de Leuvenaren. In de laatste twintig minuten probeerde OHL voor meer druk te zorgen en ging het vol op zoek naar dat tweede doelpunt.

Seraing had het moeilijk en kwam maar niet aan voetballen toe. De Leuvenaren kregen enkele goede kansen op een tweede doelpunt, maar vonden de weg naar doel niet meer. Seraing daarentegen vond die weg naar doel wel. In het slot was het Christophe Lepoint die de 2-1 eindstand op het scorebord kon zetten.