Kortrijk-spits Gueye wil Onuachu achterna: Eens het lukt, plots veel ketchup

Kortrijk-spits Gueye wil Onuachu achterna: "Eens het lukt, plots veel ketchup"

04-02-2023 21:46
3

KV Kortrijk zit nog vol in de degradatiestrijd en moet de komende weken punten sprokkelen. Het kan dus ook flink wat doelpunten gebruiken en rekent daarvoor op onder andere Pape Habib Gueye. De Senegalees is er ook klaar voor en hoopt zich zo in de kijker te kunnen spelen.

Met een doelpunt tegen KV Oostende wist Gueye KVK nog aan een punt te helpen. Het was al maanden geleden dat hij nog wist te scoren. "Maar ik vergelijk het met een ketchupfles. Het is vaak ook moeilijk om de ketchup uit de fles te schudden. Eens het je lukt, dan heb je plots veel ketchup", begint hij bij Het Nieuwsblad.

Volgens Gueye kan het scoren nu beginnen voor hem dit seizoen. "Dat is met scoren juist hetzelfde. Eens je het doel weet te vinden, volgen er de komende matchen nog. Er zijn nog elf wedstrijden te spelen in de competitie. Ik hoop nog zeven keer te scoren. Onze competitie heeft een nieuwe doelpuntenmachine nodig nu Onuachu vertrokken is", aldus de spits.

Als de doelpunten volgen, komt er mogelijk ook een transfer. Afgelopen zomer stond hij nog in de kijker van onder andere Millwall en Watford. "Ik was gevleid, maar spijtig genoeg raakte ik geblesseerd. Mijn droom om er ooit te spelen blijft nog steeds levendig. Ik ben nog maar 23, alles kan nog", besluit hij.