Spannend einde in Cercle - Standard zorgt niet voor een winnaar

04-02-2023 17:54 Laatste update: 18:02
31

Standard is er zaterdag niet in geslaagd zich weer in de top vier te nestelen. Op bezoek bij Cercle Brugge kwam het laat op voorsprong en leek het de drie punten te gaan pakken, maar gaf het de overwinning in het slot nog uit handen. 1-1.

Cercle Brugge speelt met hetzelfde elftal als tijdens de vorige match, met uitzondering van de keeperspositie. Daar speelde keeper Majecki weer. Warleson startte weer op de bank. Standard speelde bijna met dezelfde elf als tegen KAS Eupen in de vorige match. Perica speelde dit maal echter niet. Trainer Deila ging voor een drukker bezet middeveld en stelde Melegoni op.

Bij winst kon Standard een bijzonder goede zaak doen in de strijd om PO1. Dat was er ook aan te zien. Het begon met veel goede wil aan de wedstrijd, maar dat bracht weinig doelgevaar op. Ook Cercle Brugge had er wel zin in. Het goede voetbal bleef echter uit.

Dan toch doelpunten
Na een intense eerste 45 minuten stond het nog steeds 0-0 en bleef het dus wachten op doelpunten. De Bruggelingen begonnen de tweede helft als de gevaarlijkste ploeg, al kwam Arnaud Bodart nooit echt in de problemen.

Een doelpunt hing niet echt in de lucht, maar kregen we twintig minuten voor tijd wel. Perica kopte in doel. Zijn treffer werd echter afgekeurd voor buitenspel. Toch konden de Rouches even later vieren. Na hands van Daland kreeg Standard een strafschop, die ook werd benut door Zinckernagel.

Standard op weg naar winst, al kwam die overwinning er niet. Net voor tijd plaatste de Japanse spits Ueda de 1-1 eindstand nog op het scorebord.