Everton en Onana verrassen Arsenal en invaller Trossard op Goodison Park

04-02-2023 15:30
11

Arsenal heeft zaterdagmiddag averij opgelopen tegen Everton. De Londenaren wisten niet te winnen tegen een brutaal Everton. Het werd 1-0. Arsenal heeft nog vijf punten voorsprong op nummer twee Manchester City. Everton kan voorzichtig omhoog kijken en staat zeventiende. Bij Everton speelde Amadou Onana negentig minuten, Leandro Trossard viel in de tweede helft in.

Het was de eerste wedstrijd voor Sean Dyche als trainer van Everton. Met de fans erachter op Goodison Park wist de thuisploeg Arsenal flink onder druk te zetten, waardoor de koploper slordig begon. Er werden ook kansen gecreëerd via onder anderen Dominic Calvert-Lewin. Everton verdiende liefst vier hoekschoppen in een tijdsbestek van 23 minuten.

In de tweede fase van de eerste helft veranderde er niet veel aan dat spelbeeld. Everton liet zich brutaal zien. In de 33ste minuut was het Abdoulaye Doucouré die maar net naast knikte. De hand van Dyche was duidelijk te zien, toch werd er niet gescoord in het eerste bedrijf: 0-0.

In de tweede helft ging Everton door waar het mee bezig was. In de 60ste minuut resulteerde het wél in een verdiende treffer. Het was James Tarkowski die hard binnen kopte uit een corner van Dwight McNeil om The Toffees op voorsprong te zetten: 1-0.

Arsenal begon daarna aan te dringen, maar heel overtuigend was het niet van de ploeg van trainer Mikel Arteta. In de 80ste minuut had Bukayo Saka een grote kans om de 1-1 te maken, maar hij schoot van dichtbij wild over. De versnelling die Arsenal echt nodig had, werd nooit gevonden. Eindstand: 1-0. Arsenal verliest en moet hopen op een gunst van aartsrivaal Tottenham Hotspur zondagmiddag tegen Manchester City. Everton klimt uit de degradatiezone en staat zeventiende.