Riemer na winst Anderlecht tegen KVO: “Je moet ook lelijke matchen winnen”

Riemer na winst Anderlecht tegen KVO: “Je moet ook lelijke matchen winnen”

04-02-2023 14:14
8

RSC Anderlecht won met 0-2 van KV Oostende op speeldag 24 van de Jupiler Pro League en heeft zo weer wat ademruimte. Brian Riemer reageerde na afloop tegenover Het Nieuwsblad.

Riemer is een tevreden coach. “Ik ben tevreden met de manier waarop we gevochten hebben. KV Oostende is zo agressief. Ze geven je geen tijd om op te bouwen. Daarom was het de bedoeling om zo vaak lang te spelen op Amuzu. Françis is één van de beste counterspelers.”

Anderlecht is nog niet op stoom geraakt. “Het is gewoon zelfmoord om hier korte passes op je eigen helft te spelen. Wanneer we dat wel deden werd het gevaarlijk. Al hadden we ook zelf meer kansen moeten creëren op de tegenaanval, maar door de pressing zaten er veel technische fouten in ons spel. Dat ligt ook een beetje aan een gebrek aan zelfvertrouwen.”

Riemer ziet wel positieve punten. “De jonge spelers komen uit een zware periode en jullie van de media hebben soms achter hen aan gezeten. Maar goed, op training is het veel beter en je moet ook lelijke matchen winnen. Dat we drie keer op rij de nul houden, maakt me ook blij.”