Brest niet rouwig om vertrek van Slimani: Wij hadden veel meer van hem verwacht

Brest niet rouwig om vertrek van Slimani: "Wij hadden veel meer van hem verwacht"

4 februari - 12:46
6

Nadat verschillende andere dossiers op een sisser uitgedraaid waren, heeft RSC Anderlecht voor Islam Slimani gekozen als nieuwe diepe spits. De Algerijn heeft een ronkende naam, maar wist de laatste jaren geen potten meer te breken. Bij Stade Brest heeft men met gemengde gevoelens afscheid van hem genomen.

De sportief directeur van de Franse club, Grégory Lorenzi (die als speler overigens in ons land voor RAEC Mons uitkwam), drukt bij L' Equipe zijn ontgoocheling uit over de prestaties van Slimani. "Wij hadden veel meer van Islam verwacht, gezien zijn ervaring", is hij eerlijk. "Jammer genoeg is dat niet het geval geweest." De 34-jarige Slimani kon in zestien wedstrijden in de Ligue 1 slechts één keer scoren.

Toch steekt Lorenzi de hand ook in eigen boezem. Brest staat momenteel pas vijftiende in de Ligue 1. Bovendien pakte het zes van haar negentien punten pas in de voorbije weken. Voor een spits als Slimani, die leeft van gevaar stichten in de vijandelijke zestien meter, was Brest niet de ideale omgeving. "Misschien beantwoordden wij echter ook niet aan zijn verwachtingen", aldus Lorenzi.

Razendsnelle onderhandelingen
Ondanks die ontevredenheid was Brest eigenlijk niet van plan om Slimani te laten gaan. De overstap naar Anderlecht werd dan ook bijzonder abrupt geregeld. "Dinsdagavond om 22u heb ik een telefoontje gekregen", doet Lorenzi het verhaal. "We waren net bezig om onze laatste dossiers af te ronden. Toen belde men om te zeggen dat er zich een transfermogelijkheid aandiende voor Slimani. Ik zei: waarom niet? Maar het hangt af van de speler."

En dus werd de Algerijn zo snel mogelijk opgetrommeld. "Een half uur later stond Islam in mijn bureau en hebben we de papieren opgemaakt om hem te laten vertrekken. Zelf had hij echter nooit de vraag gesteld om zijn contract te beëindigen", besluit Lorenzi. Vrijdagavond maakte Slimani zijn debuut al bij Anderlecht. In het laatste kwart van de wedstrijd tegen KV Oostende (0-2-winst) mocht hij invallen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie