Kerkhofs klapt uit de biecht: Dries wil in schoonheid afsluiten bij Galatasaray

Kerkhofs klapt uit de biecht: "Dries wil in schoonheid afsluiten bij Galatasaray"

04-02-2023 11:47
6

Het Galatasaray van Dries Mertens lijkt steeds harder op weg naar de Turkse titel. Voor de Rode Duivel zou het de eerste landstitel uit zijn carrière zijn. Een mooi orgelpunt om de schoenen aan de haak te hangen? Echtgenote Kat Kerkhofs licht een tipje van de sluier op.

Vorige zomer verliet het gezin Mertens tweede thuisstad Napels na bijna tien jaar boordevol fraaie herinneringen. Ook in Istanboel aarden ze prima. Sportief vindt Mertens er bovendien steeds beter zijn draai. Hij zit nu aan vier treffers in de Süper Lig bij koploper Galatasaray. Het ziet er naar uit dat Mertens er ook volgend seizoen nog aan de bak blijft. "Volgend jaar in mei loopt z'n contract bij Galatasaray af", vertelt Kerkhofs.

Los van de mogelijke titel die eraan komt, lijkt Mertens komende zomer geen andere oorden op te willen zoeken. "Hij wil er in schoonheid afsluiten. ‘t Is ook mooi geweest. In mei wordt hij 36, in voetballerstermen is dat zo goed als bejaard", grapt Kerkhofs. De vraag rijst ook of Mertens nog zal doorgaan als international. Dat zal mede afhangen van de nieuwe bondscoach, hoogstwaarschijnlijk Domenico Tedesco.