Brute pech voor Owusu: twee weken na wintertransfer al geopereerd aan achillespees

Brute pech voor Owusu: twee weken na wintertransfer al geopereerd aan achillespees

04-02-2023 11:33

Elisha Owusu wilde zichzelf weer op de kaart zetten bij AJ Auxerre, maar dat verhaal is met een enorme domper begonnen. Op één van zijn eerste trainingen werd de controlerende middenvelder (overgekomen van KAA Gent) getroffen door een achillespeesletsel. Daar is hij inmiddels al aan geopereerd.

Nog voor Owusu ook maar één speelminuut heeft kunnen afwerken bij zijn kersverse werkgever, heeft het noodlot al toegeslagen. Vorige week kreeg de Ghanees een trap te verwerken op training. De schade bleek erger dan gehoopt: er drong zich zelfs een operatie aan zijn achillespees op. Die is intussen succesvol uitgevoerd, meldt Auxerre via haar officiële kanalen.

Dat nieuws heeft ook ex-club Gent bereikt. De Buffalo's zijn er dan ook als de kippen bij om hun oud-speler een spoedig herstel toe te wensen. Owusu stapte dus pas deze wintermercato over naar de Ligue 1, nadat hij in de drieënhalf jaar voordien in de Ghelamco Arena aan de bak was. In zijn eerste seizoenen was hij een ware sterkhouder, maar geleidelijk aan verdween hij steeds vaker uit de basiself.

Hoe lang Owusu nu buiten strijd is, laat Auxerre niet weten. Het ziet er in ieder geval naar uit dat hij de eerstvolgende weken niet beschikbaar zal zijn.