Harde (geld)realiteit bij Standard: 'Zowel plan A als B mislukten in mercato'

Harde (geld)realiteit bij Standard: 'Zowel plan A als B mislukten in mercato'

04-02-2023 11:16
9

Standard Luik is ontegensprekelijk verzwakt uit de wintermercato gekomen. Terwijl (vroegere) sterkhouders als Selim Amallah, Denis Dragus en Nicolas Raskin andere oorden opzochten, kwam enkel de jonge Iebe Hautekiet de rangen versterken. In de kortetermijnsplannen van eigenaar 777 Partners staat saneren dan ook centraal.

L'Avenir schetst het verloop van een al bij al ontnuchterende winterse transferperiode bij Standard. Aan uitgaande zijde slaagde de club wel in haar opzet: enkele dure contracten van de hand doen. Ook de komende maanden zal het immers absoluut noodzakelijk zijn om de loonkost te verminderen. Daar heeft het bestuur van De Rouches al een eerste stap in gezet.

Uiteraard moeten er op een bepaald moment ook spelers bijkomen, liefst met voldoende kwaliteit. Het dossier rond een nieuwe centrumspits toont echter aan dat Standard nog lang niet slagkrachtig genoeg is. Zowel plan A, Aiyegun Tosin (FC Zürich), als plan B, Kaly Sène (FC Basel), werden niet binnengehengeld. Nochtans ging dat toch niet meteen om de allergrootste namen.

Standard moet nu eenmaal zuinig omspringen met haar centen. De volgende jaren liggen er namelijk enkele renovatieplannen op tafel, onder meer aan de toegang van het stadion en aan het opleidingscentrum. Toch heeft 777 Partners van de komende zomermercato eveneens een hoofddoel gemaakt. Die moet 'belangrijker' worden dan de voorbije, haast geruisloze januarimaand.