Neuer kan het niet geloven: 'Wreedste wat ik heb meegemaakt in carrière'

Neuer kan het niet geloven: 'Wreedste wat ik heb meegemaakt in carrière'

04-02-2023 10:37
5

Manuel Neuer is erg geschrokken van het ontslag van keeperstrainer Toni Tapalovic. De Duitser noemt het 'het wreedste' moment uit zijn carrière en haalt uit naar het bestuur in een openhartig interview met The Athletic.

"Het was een klap voor me, terwijl ik al op de grond lag", zegt Neuer over de beslissing. "Ik had het gevoel dat mijn hart eruit werd gerukt. Het was het wreedste dat ik in mijn carrière heb meegemaakt..." Neuer was goed bevriend met Tapalovic, maar werk en privé werden altijd gescheiden. "Ik begrijp dat het misschien klinkt alsof ik niet objectief of niet geloofwaardig ben, maar ik kan echt het verschil zien."

"Heel ons keepersgroepje was in tranen. Toni was populair bij de hele ploeg", gaat Neuer verder. We willen anders zijn bij Bayern, namelijk een familie. En dat gebeurt dit. Het is triest voor iedereen." 

Kahn is niet blij met uitspraken van Neuer
Algemeen directeur Oliver Kahn is met een reactie gekomen tegenover het Duitse persbureau DPA. "Wat Manuel gezegd heeft over het vertrek van Tapalovic past niet bij een aanvoerder en komt niet overeen met de waarden van Bayern. Bovendien doet hij zijn uitspraken op een verkeerd moment. Er komen belangrijke wedstrijden aan."

Dat het ontslag van Tapalovic Neuer raakt, was ingecalculeerd. "Daar waren we ons bewust toen we het aan Manuel vertelden. Het was geen makkelijk besluit om afscheid te nemen van Tapalovic, maar het is wel het beste voor het team." Bij Bayern moest Tapalovic vorige week vertrekken wegens een 'verschil van inzicht'. Tapalovic was elf jaar lang de keeperstrainer bij Der Rekordmeister