Potter voelt de hete adem van Chelsea-bestuur: 'Het moet gaan klikken'

Potter voelt de hete adem van Chelsea-bestuur: 'Het moet gaan klikken'

04-02-2023 10:10
5

Graham Potter zit met zijn Chelsea nog dieper in de problemen na het gelijkspel tegen Fulham. The Blues staan nu op een teleurstellende negende plek op de ranglijst. Potter vraagt om geduld.

Ondanks het grote aantal kansen van Chelsea bleef het 0-0 op Stamford Bridge. "We stonden tegen een sterk georganiseerd team. Ze zijn al een tijdje bij elkaar. We zitten in een andere fase met spelers die terugkomen van blessures en met nieuwe spelers", zegt de Engelse oefenmeester na afloop van de wedstrijd. We hebben tijd nodig om alles op zijn plek te krijgen. We misten de connectie, de soepelheid en het vertrouwen dat voortkomt uit het elkaar kennen."

Enzo Fernández stond in de basisopstelling samen met Benoît Badiashile en Mykhailo Mudryk. Noni Madueke viel in. "We hebben het idee dat we een zeer sterke groep van spelers hebben. Het moet gaan klikken en een zeer goed team worden. Daar ligt het werk. Nieuwe spelers moeten zich aanpassen aan een nieuw land en een nieuwe competitie. Het is niet gewoon rechtdoor. Met de prijskaartjes komen er vragen. Dat hoort erbij."

Chelsea kan zaterdag afzakken naar de tiende plaats als Liverpool weet te winnen uit bij Wolverhampton Wanderers.