Club Brugge dacht aan De Cuyper: 'Indien goeddraaiende ploeg, dan ander verhaal'

Club Brugge dacht aan De Cuyper: 'Indien goeddraaiende ploeg, dan ander verhaal'

04-02-2023 10:00
5

Club Brugge verhuurt dit seizoen Maxim De Cuyper (22) aan KVC Westerlo. Tijdens de voorbije weken dacht Blauw-Zwart eraan om de huurling terug te roepen, maar dat is niet gebeurd. De Cuyper koos voor speeltijd in de Kempen.

Vorig seizoen verhuurde Club Brugge De Cuyper al aan Westerlo. Dat werd een succes, want de speler en club promoveerden naar 1A. Dit jaar wilde Blauw-Zwart de linkerflankspeler laten proeven van Eerste Klasse-voetbal. De Cuyper toonde dat hij de stap aan kon en is haast wekelijks één van de uitblinkers bij de promovendus.

Toen Eduard Sobol transfereerde naar het Franse Strasbourg, polste Club Brugge De Cuyper voor een vervroegde terugkeer naar het Jan Breydelstadion. Twee weken geleden belde Vincent Mannaert met de speler en er waren gesprekken tussen alle partijen. We – de coach van Club, Hasan Cetinkaya, Jonas De Roeck, mijn makelaar, … – hebben beslist dat het beter is om nog een halfjaar in Westerlo te blijven", aldus De Cuyper in Het Nieuwsblad.

Westerlo draait een rustig en goed seizoen, terwijl Club Brugge het momenteel onder de verwachtingen doet in de Jupiler Pro League. "Zeker. Kwam ik bij Club terecht in een goeddraaiende ploeg, dan was het sowieso een ander verhaal ­geweest. Nu is de situatie anders. ­Bovendien wil ik spelen”, stelt De Cuyper in de krant.