Waarschijnlijk te weinig geld uitgegeven, Chelsea blijft steken op een gelijkspel

03-02-2023 23:10
4

Chelsea was de voorbije dagen en weken erg actief op de transfermarkt. Toch kon de club uit Londen vrijdagavond in eigen huis opnieuw niet winnen. De derby tegen Fulham eindigde op een 0-0 gelijkspel.

Chelsea verkeert op zijn zachtst gezegd in een roerige periode. The Blues wonnen pas één van hun zes Premier League-duels na de WK-onderbreking. In de laatste transferperiode werden er een hoop spelers aangetrokken, waaronder recordaankop Enzo Fernández. De Argentijnse middenvelder mocht van Potter in de basis beginnen. Ook Hakim Ziyech, die op Deadline Day een overstap naar Paris Saint-Germain zag afketsen, verscheen aan de aftrap.

De openingsfase op Stamford Bridge was ondanks prima veldspel van beide ploegen niet heel spectaculair. De bezoekers waren via Andreas Pereira na zeven minuten spelen nog het dichtst bij een treffer. Ziyech vond Kai Havertz even later met een prachtige steekbal, maar de Duitser raakte de paal. Na rust bracht Potter Madueke, die Mykhailo Mudryk verving. De Oekraïner wist niet te overtuigen. Na ongeveer vijf minuten liet de voormalig PSV’er zich voor het eerst zien met een kenmerkende versnelling. Iets later kon hij van dichtbij binnenkoppen, ware het niet dat Kenny Tete hem net voor was.

In de laatste twintig minuten begon Chelsea nadrukkelijker op de deur van Fulham te kloppen. Dat resulteerde in kansen voor Fernández en Connor Callagher. Laatstgenoemde liet een deel van het publiek opveren, maar zijn poging raakte het zijnet. Ook David Fofana, die eveneens debuteerde, wist niet te scoren uit een gigantische kans. Raheem Sterling was ook nog dicht bij een treffer, maar Fulham-doelman Bernd Leno speelde een dijk van een wedstrijd.

Het duel eindigde uiteindelijk zonder doelpunten. Chelsea, dat op 21 januari nog wel wist te winnen van Fulham (2-1), staat nu negende. Volgende week zaterdag staat het bezoek met West Ham United op het programma.