Geen kansen bij Club Brugge, nu basispion bij Augsburg: Een droom die uitkomt

Geen kansen bij Club Brugge, nu basispion bij Augsburg: "Een droom die uitkomt"

3 februari - 21:30
12

Arne Engels besloot deze winter om afscheid te nemen van Club Brugge en richting Augsburg te trekken. Een beslissing waar Engels helemaal nog geen spijt van heeft.

Meteen na zijn vertrek mocht Engels al debuteren in de Bundesliga bij Borussia Dortmund en maakte hij indruk. Een geslaagd begin bij Augsburg. "Het is een droom die is uitgekomen", vertelt Engels bij La Dernière Heure.

Opvallend, de negentienjarige Engels mocht al debuteren in de Bundesliga, maar kreeg bij Club Brugge geen enkele minuut. "Je wil altijd beginnen bij de ploeg waar je bent opgeleid, maar bij Club Brugge kreeg ik die kans niet. Als je je kans niet krijgt, moet je nadenken en een andere optie kiezen", aldus Engels.

Wrok koestert Engels ondanks het gebrek aan kansen niet. Nu krijgt Engels namelijk de kans om te schitteren in de Bundesliga. "Scouts van Augsburg bekeken in november al naar een wedstrijd van mij. Ik speelde een goede partij en de week daarop kwam de rekruteringsmanager persoonlijk langs. Alles was heel duidelijk. Ik heb niet geaarzeld", aldus Engels.

Inmiddels lijkt Engels al helemaal zeker te zijn van een basisplek bij Augsburg. Hij kwam tot dusver drie keer uit voor de Duitse club en was daarin goed voor één assist.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie