Fredberg spreekt over vertrek van Anderlecht-jonkies: Zo werkt het niet

Fredberg spreekt over vertrek van Anderlecht-jonkies: "Zo werkt het niet"

04-02-2023 19:14
29

RSC Anderlecht nam deze winter afscheid van Anouar Ait El Hadj, die koos voor een verhuis richting KRC Genk. Een transfer die veel fans van Anderlecht niet begrepen. Jesper Fredberg legt uit waarom Anderlecht hem en enkele andere youngsters liet gaan.

Ait El Hadj werd een grote toekomst voorspeld, waardoor veel fans hem liever niet zagen vertrekken. Al zeker niet naar een andere Belgische club. "We hebben hem de afgelopen 18 maanden geen speeltijd kunnen geven, dus we moeten accepteren dat hij wenste te vertrekken", geeft Fredberg aan bij La Dernière Heure.

"Hij wilde heel graag weg bij Anderlecht. En uit mijn ervaring weet ik dat het nooit goed is om een speler tegen zijn zin te houden. Anouar is een geweldige speler. Zodra de overstap rond was, heb ik hem een berichtje gestuurd om hem succes te wensen", klinkt het.

Daardoor ziet Anderlecht toch opnieuw een eigen jeugdtalent vertrekken. Deze winter moest het ook afscheid nemen van Enock Agyei en Julien Duranville. "Het is onmogelijk om al onze Neerpede-talenten naar de A-ploeg te halen", aldus Fredberg.

"Als we elk jaar acht jonge spelers opnemen in de A-kern, zouden we na drie jaar 24 talenten hebben. Zo werkt het niet. Voor mij is het ook een succes om een speler op te leiden die schittert op het hoogste niveau in Europa. Het is een bron van trots om zulke clubambassadeurs te hebben", besluit de Deense sportieve baas.