Nuytinck (ex-Anderlecht) begint aan Sampdoria-avontuur: Een gave club

Nuytinck (ex-Anderlecht) begint aan Sampdoria-avontuur: "Een gave club"

03-02-2023 20:20

Bram Nuytinck speelde vijf en een half jaar voor Udinese, maar maakte in de winterse transferperiode de overstap naar Sampdoria. Op die stap is de ex-speler van RSC Anderlecht trots, ondanks de teleurstellende plek in de ranglijst.

In gesprek met het Nederlandse VoetbalNieuws vertelt Nuytinck over zijn transfer naar de nummer negentien in de Serie A. "In de afgelopen zomer had ik al zoiets: misschien is het wel tijd voor een nieuwe uitdaging. Daar heb ik ook een beetje met de club over gesproken. Udinese wilde mij erbij houden, maar ik zat in mijn laatste contractjaar. Een half jaar ging voorbij en toen voelde ik echt dat het tijd was om te gaan en dat was ook duidelijk voor de club", begint hij. 

Op het gegeven moment klopte Sampdoria bij hem aan. "Ik heb het altijd al een heel gave club gevonden, ook als ik ertegen speelde. Ik heb met jongens gesproken die er hebben gespeeld. Filip Djuricic (ook ex-Anderlecht, red.) belde me toen ook. We spraken over de club en de stad. Iedereen was altijd superlovend en positief. Ook over de supporters."  

Bij Sampdoria tekende de centrumverdediger een gunstig contract. "Als we erin blijven, wordt mijn contract met twee jaar verlengd. Als we degraderen, kan ik transfervrij gaan. Dat was voor mij interessant", besluit hij.