OFFICIEEL: Standard en Tapsoba van elkaar verlost, Moldavië wordt nieuwe thuis

OFFICIEEL: Standard en Tapsoba van elkaar verlost, Moldavië wordt nieuwe thuis

03-02-2023 17:43
1

Standard Luik heeft nog een overbodige speler naar de uitgang begeleid. Abdoul Tapsoba loopt niet langer rond op Sclessin. De aanvaller maakt de overstap naar FC Sheriff Tiraspol.

Van België naar Moldavië, zo'n alledaagse transfer is het niet. Toch is dat lot Tapsoba beschoren. Standard meldt officieel dat de 21-jarige Burkinees een huurovereenkomst heeft ondertekend bij Sheriff. Daar zal hij tot aan het einde van dit seizoen het beste van zichzelf mogen geven. De Moldaviërs hebben overigens ook een aankoopoptie bedongen, dus misschien blijft Tapsoba er nog wat langer hangen.

Voor de snelle spits komt er zo een onopvallend einde aan zijn periode bij Standard, waar hij al sinds 2020 aan de slag was. In zijn beginjaren openbaarde hij zich als een man voor de toekomst, maar geleidelijk aan kwam Tapsoba steeds minder aan spelen toe. Dit seizoen geraakte hij niet verder dan drie invalbeurten in de Jupiler Pro League. Op KVC Westerlo wist hij wel nog te scoren. Voor het overige kwam Tapsoba uit voor SL16.

Sheriff is de laatste jaren een opmerkelijke naam in het Europese voetbal. In het seizoen 2021-2022 verbaasde de Moldavische recordkampioen zelfs vriend en vijand door Real Madrid te kloppen in de groepsfase van de Champions League.