OFFICIEEL: Fischer verlaat Antwerp langs achterdeur, uitleenbeurt tot begin 2024

OFFICIEEL: Fischer verlaat Antwerp langs achterdeur, uitleenbeurt tot begin 2024

03-02-2023 17:23 Laatste update: 17:41
2

Royal Antwerp FC heeft afscheid genomen van Viktor Fischer. De aanvallende middenvelder kwam nog nauwelijks aan spelen toe en heeft nu eieren voor zijn geld gekozen. Een uitleenbeurt aan het Zweedse AIK moet hem weer op de kaart zetten.

Antwerp maakt het nieuws bekend via haar officiële kanalen. Fischer krijgt een jaar lang de tijd om zich te bewijzen in de Zweedse Allsvenskan, aangezien het voetbal in dat land georganiseerd wordt volgens de jaarkalender. Wat er daarna met hem zal gebeuren, is voorlopig nog koffiedik kijken. Op de Bosuil heeft de Deen nog een contract tot medio 2025.

Fischer heeft er een lastige periode opzitten in Antwerpen. Anderhalf jaar geleden werd hij nochtans met luide trom ingehaald. In zijn beginmaanden kwam de technicus ook vaak in actie, maar geleidelijk aan verdween hij uit beeld, mede door blessureleed. Sinds Mark van Bommel aan het roer staat bij Antwerp, is Fischer helemaal naar het achterplan verdwenen. In de Jupiler Pro League geraakte hij niet verder dan zeven korte invalbeurten, goed voor slechts 52 minuten in totaal.

Voor Fischer wordt het zijn eerste passage in Zweden. Doorbreken deed hij bij Ajax, waarna er ook nog avonturen volgden in de Premier League, de Bundesliga en in eigen land bij FC Kopenhagen.