Cuypers houdt topschuttersdruk af: Ik leg mezelf nooit bepaalde statistieken op

Cuypers houdt topschuttersdruk af: "Ik leg mezelf nooit bepaalde statistieken op"

3 februari - 16:56
2

KAA Gent is de laatste maanden steeds dichter bij een plek in de top-vier geslopen. Eén van de sterkhouders is zomeraanwinst Hugo Cuypers, die de overstap van KV Mechelen moeiteloos verteerd lijkt te hebben. Zelf kan de spits best leven met zijn seizoen, al kan alles altijd nog beter, geeft hij aan.

Zondag ontvangt Gent koploper KRC Genk, een ideale gelegenheid voor Cuypers om zich weer te tonen. "Ik ben in het algemeen tevreden over mijn seizoen, al zit ik nog altijd in een fase waarin ik progressie kan maken", blijft hij streng voor zichzelf op zijn voorafgaande persconferentie.

Cuypers staat erom gekend om veel trainingsuren te maken, ook tactisch, om looplijnen beter te begrijpen bijvoorbeeld. "Het klopt dat ik met veel bezig ben om mijn spel te verbeteren. Soms vergis ik me eens, maar daar kan ik dan weer uit leren", licht hij toe.

Met dertien competitietreffers moest Cuypers tot dusver enkel Paul Onuachu (Genk) en Vincent Janssen (Royal Antwerp FC) voorlaten. Die eerste is intussen echter verkocht aan Southampton FC. Dat biedt mogelijkheden op de Gouden Stier. "Ik wens het mezelf toe, want dat zou willen zeggen dat de ploeg het goed doet. Maar ik leg mezelf op voorhand nooit bepaalde statistieken op. Elke wedstrijd is gewoon een nieuwe kans om eraan te werken", houdt Cuypers de boot af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie