Vertessen wil vroeg of laat voor Rode Duivels uitkomen: Gewoon zo snel mogelijk

Vertessen wil vroeg of laat voor Rode Duivels uitkomen: "Gewoon zo snel mogelijk"

03-02-2023 16:40
5

Yorbe Vertessen stapte deze winter tijdelijk over van PSV naar Union Saint-Gilloise. In het Dudenpark moet hij Dante Vanzeir doen vergeten en hoopt hij de nodige ervaring op te bouwen om een stapje vooruit te zetten. Op een dag moet die bagage hem naar de Rode Duivels leiden, geeft Vertessen zelf toe.

In gesprek met Eleven Sports ging de spits het onderwerp 'nationale ploeg' niet uit de weg. Een bepaalde termijn om aan te sluiten bij de grote jongens heeft hij zichzelf niet opgelegd. "Gewoon zo snel mogelijk", is Vertessen duidelijk. "Dat kan na dit half jaar (zijn uitleenbeurt aan Union, nvdr.) al zijn of nog een paar jaar duren. Het doel is om erbij te geraken. Dat zal afhangen van hoe ik mij laat zien."

Voorlopig heeft Vertessen echter nog geen contact gehad met de technische staf van het A-elftal. "Ik denk dat ik nu nog te weinig heb laten zien om echt opgeroepen geweest te zijn", is hij eerlijk. "Ik moet eerst nog meer laten zien wat ik in mij heb. Van daaruit wil ik stappen maken." Vertessen wacht dus nog op zijn eerste cap als Rode Duivel, maar bij de beloften mag hij zich wel al international noemen. In zeven duels vond de aanvaller twee keer de weg naar doel.