Revelatie Bellman hoopt op doorbraak bij Anderlecht: Riemer is goed klankbord

Revelatie Bellman hoopt op doorbraak bij Anderlecht: "Riemer is goed klankbord"

03-02-2023 16:25
3

RSC Anderlecht moet zich dezer dagen optrekken aan enkele hoopgevende signalen bij de RSCA Futures. Henrik Bellman bijvoorbeeld doet het uitstekend. De 23-jarige Zweed verhuisde pas enkele weken geleden naar Brussel, maar wist zich in zijn eerste wedstrijden meteen te onderscheiden. Het doet zijn hoop opflakkeren om door te breken bij het A-elftal.

"Dat is toch mijn plan", spreekt Bellman zijn ambitie openlijk uit bij het Zweedse HD. De aanvallende middenvelder scoorde tot dusver twee keer in twee wedstrijden, zowel tegen Lierse (3-3) als op Virton (1-3). Een leuke binnenkomer, al ligt er nog veel werk op de plank, beseft hij."Ik kan ook niet verwachten dat ik meteen mag spelen voor de A-ploeg, want het blijft toch een grote stap. Anderlecht is alleszins een extreem stimulerende en professionele omgeving."

Bellman heeft alvast één voordeel: hij kent hoofdcoach Brian Riemer nog uit het verleden. In 2015 belandde hij immers bij de Deen, toen die jeugdtrainer was bij FC Kopenhagen. "Hij volgde mijn ontwikkeling en ik die van hem als coach. We hadden een goed contact", geeft Bellman aan. Ook de CEO of Sports was goed op de hoogte. "Het is Jesper Fredberg die mijn agent heeft gecontacteerd, maar Brian weet waar ik voor sta als speler en was voor Anderlecht ongetwijfeld een goed klankbord bij de beslissing over mijn transfer."