Nieuwe mijlpaal in carrière van Courtois, speciaal shirt voor jubileum in La Liga

Nieuwe mijlpaal in carrière van Courtois, speciaal shirt voor jubileum in La Liga

03-02-2023 16:11

Thibaut Courtois hield donderdagavond zijn netten schoon tegen Valencia FC (2-0). Die deugddoende prestatie kreeg nog een extra gouden randje voor de sluitpost van Real Madrid. Het was namelijk de 150e keer dat hij het Madrileense doel verdedigde in La Liga.

Na een wisselvallige start is Courtois de laatste jaren uitgegroeid tot één van de absolute steunpilaren van Real. De Rode Duivel is dan ook de onbetwiste nummer één onder de dwarsligger. Inmiddels staat zijn teller exact op 150 optredens voor De Koninklijke in de Spaanse hoogste klasse. Daar zet de club hem ook voor in de bloemetjes. Courtois mocht van voorzitter Florentino Perez een truitje ontvangen met zijn naam en het getal 150 op.

Tegen Valencia hield onze nationale doelman dus de nul, lang niet voor het eerst in zijn periode in de Spaanse hoofdstad. Niettemin is zijn aantal clean sheets in het lopende seizoen eerder beperkt. Momenteel zit Courtois aan vier stuks. Opvallend: drie ervan behaalde hij in de voorbije drie wedstrijden.

Tussen 2011 en 2014 was Courtois ook al actief in La Liga, weliswaar bij stadsrivaal Atlético Madrid. Daar bleef hij uiteindelijk steken op 111 duels in de nationale competitie.