Messi over Nederlands elftal: 'Niemand zegt wat er voor de wedstrijd gebeurd is'

Messi over Nederlands elftal: 'Niemand zegt wat er voor de wedstrijd gebeurd is'

03-02-2023 15:28
5

Lionel Messi zet de deur voor het WK 2026 op een kier. De 35-jarige aanvaller, die met Argentinië in Qatar beslag legde op de wereldtitel, blikt terug op de kwartfinale tegen het Nederlands elftal.

In gesprek met Olé wordt Messi gevraagd of het WK 2022 zijn laatste mondiale eindtoernooi is geweest. "Ik weet het niet. Ik heb altijd gezegd dat het me vanwege mijn leeftijd erg lastig lijkt om er in 2026 nog bij te zijn", zegt de vedette, die tijdens dat toernooi 39 wordt. "Maar ik voetbal graag en zolang ik me goed voel en blijf genieten, zal ik blijven voetballen. De weg naar het volgende WK is echter nog wel heel erg lang."

Oranje
Messi vindt het onterecht dat de Argentijnen na het WK een gebrek aan respect verweten wordt. "Ik denk dat de kritiek is ontstaan door wat er tegen het Nederlands elftal is gebeurd", legt hij uit. "Maar niemand zegt iets over wat er voor de wedstrijd is gebeurd, wat er gebeurde tijdens de wedstrijd en wat er gebeurde tijdens de strafschoppenserie. De spelers van Nederland hebben ons geprovoceerd. Juist zij hadden geen enkele vorm van fair play."

De Paris Saint-Germain-aanvaller baalt dat er de akkefietjes eenzijdig worden belicht. "De Nederlanders waren tijdens de strafschoppen druk met ons bezig en probeerden ons uit de concentratie te halen", zegt Messi. "Iedereen praat over wat Argentinië heeft gedaan na het winnen van het WK (verwijzend naar onder meer de uitspattingen van doelman Emiliano Martínez, red.), maar niemand praat hierover. Ik denk dat we het hele plaatje moeten bekijken en dan pas commentaar moeten geven."