Tegenstanders van Club Brugge-stadion bedreigd: Onaanvaardbaar

Tegenstanders van Club Brugge-stadion bedreigd: "Onaanvaardbaar"

03-02-2023 13:00
117

De stadionplannen van Club Brugge hebben deze week een nieuwe klap gekregen. De vergunning werd namelijk vernietigd na klachten van zestien buurtbewoners. Diezelfde buurtbewoners worden nu bedreigd. 

De buurtbewoners hebben inmiddels advocaat Astrid Lippens onder de arm genomen. Die bevestigt de bedreigingen. "Ik begrijp de ontgoocheling, maar dit is onaanvaardbaar", aldus Lippens bij De Standaard"Natuurlijk is dit een vervelende stap, maar dan sla je eens met je vuist op tafel. Of dan vloek je eens. Maar mensen die hun rechten vrijwaren, moeten toch niet gaan vrezen voor hun leven?"

De eisen van de zestien buurtbewoners zijn alvast duidelijk. "Voor mijn cliënten is een nieuwe voetbaltempel op de Olympia-site gewoon een no-go. Ze zijn niet tegen een splinternieuw stadion, maar vragen zich af of dat nergens anders kan. Het is nu aan de aanvrager om zijn huiswerk opnieuw te maken en zich te beraden. Wij wachten af."

Vooral het gebrek aan parkeergelegenheid was een heikel punt in het stadiondossier van Club Brugge. De bouw loopt nu sowieso ettelijke maanden vertraging op.