Uitkijken naar speeldag 24: twee topaffiches, verder spitsen die komen en gaan

Uitkijken naar speeldag 24: twee topaffiches, verder spitsen die komen en gaan

3 februari - 16:00
1

Nu er een eerste stap gezet is richting bekerfinale ligt de bal opnieuw in het kamp van de Jupiler Pro League. Zowel boven- als onderaan worden de plaatsjes steeds duurder. Ook speeldag 24 zal weer een rol vervullen in de uiteindelijke afloop. VoetbalPrimeur.be maakt je alvast warm door vijf trekpleisters uit te lichten.

Slim-of-ni?
De gemiddelde supporter van RSC Anderlecht moet dinsdag plotsklaps een jaar of vijf ouder geworden zijn, dat kan haast niet anders. Aan het einde van een transfer deadline day boordevol ontnuchteringen en onverwachte wendingen presenteerde Jesper Fredberg dan toch een nieuwe spits: Islam Slimani. Een bekende naam, dat wel, maar eentje die met de nodige scepsis ontvangen werd. In ieder geval is de Algerijn wedstrijdfit bevonden, want hij zit in de selectie voor de vrijdagavondverplaatsing naar KV Oostende. Meteen een kans om zich in de harten te spelen!

Stierenjacht
Nu we toch bij de spitsensector zitten: de jacht op de topschutterstitel ligt na de wintermercato weer helemaal open. Hier en daar was de naam van Paul Onuachu al bijgeschreven in de annalen van het nevenklassement, maar die heeft eindelijk zijn droomtransfer over het Kanaal beet. Met Dante Vanzeir (Union) en Lyle Foster (KVC Westerlo) zagen overigens nog twee klanten uit de top-tien van de schuttersstand hun prestaties verzilverd. En zo plakt de Gouden Stier ineens op de rug van Vincent Janssen (Antwerp), met Hugo Cuypers (Gent) en Mario Gonzalez (OH Leuven) in de nek hijgend. De strijd is heropend.

Bevestigingsdrang
Op de Bosuil staat (althans op papier) de meest ronkende kraker van de speeldag gepland. Royal Antwerp FC versus Club Brugge, dat is anno 2023 voornamelijk een duel tussen twee ploegen die op zoek zijn naar bevestiging. Terwijl The Great Old swingend het nieuwe jaar indook, zijn twee uitwedstrijden in het Brusselse op de rem der euforie gaan staan. Vooral de treurmars in het Dudenpark van afgelopen woensdag deed pijn aan de ogen én moraal. Aan de overzijde zit ook Club met twijfels: tegen SV Zulte Waregem slaagde Scott Parker er weliswaar in om zijn eerste driepunter te boeken, maar erg overtuigend was de prestatie (alweer) niet. Geen geschikter kader om de twijfelaars over de streep te trekken dan een topper in Deurne-Noord.  

Sleutelduel
Om meerdere redenen is het woord ‘sleutel’ van toepassing op Gent-Genk. Bij de fiere koploper loopt het de laatste weken toch allemaal wat minder, met onder meer de bekeruitschakeling en een mager puntje in de inhaalwedstrijd bij KAS Eupen. Het is opletten dat de laattijdige verkoop van Onuachu niet als een zwaard van Damocles boven de Genkse titelaspiraties blijft hangen. Zondag moet Wouter Vrancken op zoek naar een nieuwe sleutel om de vijandelijke deuren te openen, want vervanger Tolu Arokodare is nog niet speelklaar. Jammer, want de sloten in de Ghelamco Arena lijken recent verstevigd te zijn. Sinds het WK slikten De Buffalo’s slechts één tegentreffer op eigen bodem.  

Watashitachi no sutajiamu e yōkoso
Hopelijk haalde de vertaalwebsite geen schunnige grap uit, maar normaal gezien ben je zonet van harte welkom geheten in het stadion van Sint-Truiden. Officieel gaat dat vanaf nu door het leven als het ‘Daio Wasabi Stayen Stadium’. Een zoveelste stap in de ‘verjapanisering’ van de club. Of de wasabi-link voor extra pit op de grasmat zal zorgen tegen KV Kortrijk, is maar zeer de vraag. Misschien zorgen enkele misnoegde toeschouwers daar wel voor vanuit de tribune …

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie