Dessers heeft geen spijt van transfer: Echt van een ander niveau

Dessers heeft geen spijt van transfer: "Echt van een ander niveau"

03-02-2023 11:00 Laatste update: 11:04
2

Cyriel Dessers vecht in Italië tegen de degradatie bij Cremonese. Toch heeft hij geen spijt van zijn transfer. Dessers geniet met volle teugen van de Serie A.

"De competitie is top, hé", glundert Dessers bij Het Belang Van Limburg. "De Serie A is echt van een ander niveau. Voetballen in het Stadio Olimpico, in San Siro, spelen tegen absolute wereldspelers, dat zijn de dingen waar je het uiteindelijk voor doet. Zaterdag tegen Inter kwamen Lukaku en Dzeko een praatje met mij slaan. Mannen naar wie ik zelf nog heb zitten te kijken op televisie voor ik prof werd. Dat zulke spelers je waarderen is natuurlijk fijn."

Cremonese staat laatste en moet vrezen voor de Serie B. Gaat Dessers dan vertrekken? "Daar ben ik op dit moment niet mee bezig. Ik ben nu volledig gefocust op Cremonese. Ik wil hier zo goed mogelijk spelen om de ploeg zo te helpen. Hopelijk is dat genoeg om ons straks alsnog te redden."

Cremonese kon deze week nog stunten in de Coppa Italia door AS Roma uit te schakelen (1-2). Dessers maakte het eerste doelpunt vanop de stip.