Teleurstelling om vertrek Fernández: 'Hij wilde gewoon echt niet meer blijven'

Teleurstelling om vertrek Fernández: 'Hij wilde gewoon echt niet meer blijven'

02-02-2023 23:32
2

Enzo Fernández wilde koste wat kost in de winter zijn recordtransfer naar Chelsea maken, vertelde Rui Costa directeur voetbalzaken van Benfica. De clubs hadden een overeenkomst om de Argentijn in de zomer te laten vertrekken, maar daar ging de middenvelder zelf niet mee akkoord.

"Tijdens Deadline Day hebben we een overeenkomst gevonden om Fernández in de zomer aan Chelsea te verkopen", begint Costa zijn uitleg. "Maar hij wilde niet meer bij Benfica blijven. Op dat punt hebben we besloten dat hij niet meer voor onze club kon spelen. Ik ga niet huilen om een speler die ons shirt niet wil dragen." Uiteindelijk vertrok Fernández op het laatste moment voor het monsterbedrag van 121 miljoen euro van Benfica naar Chelsea.

Volgens Costa was er na de interesse van Chelsea geen mogelijkheid meer om Fernández bij Benfica te houden. "Hij wilde gewoon echt niet meer blijven. Uiteindelijk hadden we geen andere keus dan hem te verkopen. Ik heb echt mijn best gedaan en ik ben ook erg verdrietig, maar ik ga niet huilen om een speler die niet wilde blijven. Vanaf het moment dat Chelsea bij ons aanklopte was het onmogelijk om zijn gedachten nog te veranderen."

Fernández speelde uiteindelijk maar een half jaar voor Benfica. In de zomer van 2022 namen de Portugezen hem voor 44 miljoen euro over van het Argentijnse River Plate. Na het uitmuntende WK van Fernández verdiende hij dus zijn droomtransfer naar Chelsea.