KV Mechelen mag hopen op Croky Cup-finale na winst op bezoek bij Essevee

02-02-2023 22:35
4

KV Mechelen heeft een eerste belangrijke stap gezet in de strijd om een plekje in de finale van de Croky Cup. Op bezoek bij Zulte Waregem kwam het op achterstand, maar wist het die nog om te zetten in een 1-2 overwinning.

Zulte Waregem is bezig aan een moeilijk seizoen en zit nog volop in de strijd tegen de degradatie. De laatste weken komt het echter steeds beter voor de dag. Dat bewees het ook al snel tegen KV Mechelen. Na amper enkele minuten voetballen kwam het via Fadera al op voorsprong.µ

Het was even een klap voor KV Mechelen, dat moeite had om tot voetballen te komen. Zulte Waregem wist ook enkele kansen bij elkaar te voetballen, maar profiteerde niet. Het gaf Malinwa de kans om zich weer in de wedstrijd te knokken en via Nikola Storm halfweg de eerste helft uiteindelijk ook tot scoren te komen.

Aan beide kanten kwam er daarop nog dreiging, maar een doelpunt zat er niet meer in. Het bleef 1-1 tot de rust.

Bij KV Mechelen was Storm de uitblinker in de eerste helft. Ook in de tweede helft bleef hij een sterke partij spelen. De flankaanvaller bediende net na de pauze ploegmaat Mrabti, die het leer voorbij Bossut wist te tikken.

Opdracht voor Essevee om die gelijkmaker te vinden. Die kwam er ook bijna via Ruud Vormer. Sandy Walsh haalde de bal echter van de lijn. Daarnaast bleef het bij Essevee ook opletten voor de counter van KVM, dat bleef wachten op een foutje.

Ondanks de goede intenties van Essevee kregen we uiteindelijk geen doelpunt meer te zien. Ook een rode kaart voor Dimitri Lavalée in het slot hielp de thuisploeg niet meer. Het bleef 1-2 voor Malinwa, dat daarmee een bijzonder goede zaak doet.