Xavi kreeg kippenvel: 'Ben echt enorm enthousiast over de strijdlust'

Xavi kreeg kippenvel: 'Ben echt enorm enthousiast over de strijdlust'

02-02-2023 23:03

FC Barcelona-trainer Xavi Hernández kreeg woensdagavond kippenvel. In de 85ste minuut zag hij zijn ploeg keihard werken om er een gevaarlijke counter van Real Betis uit te halen. Dat was in de afgelopen jaren anders, stelt de oefenmeester.

Toen Pedri González de bal verloor op de helft van Real Betis, kwamen de Verdiblancos er razendsnel uit. Barcelona was numeriek gezien in het nadeel en had alleen Frenkie de Jong en Alejandro Balde voor de bal. Het was een twee tegen vier situatie. 

Direct kwamen Andreas Christensen, Jules Koundé and Sergio Busquets eraan stormen. Later volgden Pablo Gavi, Ronald Araújo en Raphinha. Xavi benadrukt het moment op de persconferentie. "Ik ben enorm enthousiast over hoe er werd teruggeschakeld, de strijdlust. Ik kreeg er kippenvel van", zegt een blije Xavi. "Ik denk dat we wel even stil mogen staan bij de progressie de we hier geboekt hebben." 

Barcelona staat eerste in La Liga. Real Madrid staat op acht punten, maar komt donderdagavond nog in actie tegen Valencia.