Niet alleen Juventus in de problemen: Ook Sampdoria moet vrezen voor puntenaftrek

Niet alleen Juventus in de problemen: Ook Sampdoria moet vrezen voor puntenaftrek

02-02-2023 19:00
1

Het rommelt bij de historische Italiaanse club Sampdoria aan alle kanten. Sportief staat het aan de afgrond en degradatie dreigt. In financieel opzicht heeft de club flinke schulden waardoor een puntenstraf lonkt. 

La Gazzetta dello Sport meldt donderdag dat Sampdoria de financiën niet op orde heeft. De Blucerchiati heeft de spelers en stafleden voor het laatste kwartaal van 2022 nog niet betaald en komt elf miljoen euro te kort. Als Sampdoria dat niet voor 16 februari weet op te lossen, volgt er een puntendeductie, net zoals bij Juventus, dat sjoemelde met de cijfers. 

Tot overmaat van ramp heeft Sampdoria een kapitaalinjectie van 35 tot 50 miljoen euro nodig om te overleven. De familie Ferrero, de grootste aandeelhouder van de club, lijkt daarin niet te helpen. De familie heeft de club namelijk al maandenlang te koop staan.

Sampdoria staat op de negentiende plek in de Serie A met negen punten. Bij een puntenstraf komt de club van Bram Nuytinck (ex-RSC Anderlecht) mogelijk zelfs in de min te staan.