OFFICIEEL: Na Schreuder laat Ajax Heitinga het seizoen afmaken

OFFICIEEL: Na Schreuder laat Ajax Heitinga het seizoen afmaken

02-02-2023 18:27

John Heitinga maakt het seizoen definitief als hoofdtrainer af bij Ajax. De oud-verdediger volgt de ontslagen Alfred Schreuder op. Daarnaast is Dwight Lodeweges toegevoegd aan de technische staf van Ajax.

De aanstelling van Heitinga zat er al even aan te komen. De coach stond afgelopen weekend al voor de groep, toen Ajax bij Excelsior eindelijk weer eens won. Hiervoor was Heitinga de eindverantwoordelijke bij Jong Ajax. Het was al zeker dat de voormalig Oranje-international het seizoen af zou maken bij het eerste elftal. Hij kwam met Ajax tot een akkoord over een rol als assistent onder Schreuder, maar de Barnevelder werd snel daarna ontslagen. Nu is Heitinga zelf de einverantwoordelijke.

Naast Heitinga voegt ook Lodeweges zich bij de technische staf van Ajax. Hij moet voor ervaring naast Heitinga in gaan zorgen. De assistent tekent een contract voor een half jaar. Lodeweges was in het verleden actief als assistent-trainer bij Oranje onder Ronald Koeman en Frank de Boer. Ook was hij interim-trainer bij PSV en coach van SC Cambuur en sc Heerenveen. Ajax pikt Lodeweges ook weg bij de laatstgenoemde club, waar hij lid was van de raad van commissarissen.

Ajax zocht eigenlijk naar een definitieve opvolger van Schreuder (ex-Club Brugge). De Nederlandse landskampioen ving echter bot bij onder meer Marcelo Gallardo en Zlatko Dalić. Het is niet duidelijk wat de plannen van de Amsterdammers op de langere termijn zijn.