Anderlecht-trainer Riemer content met spits Slimani: ''Yes, I am happy''

Anderlecht-trainer Riemer content met spits Slimani: ''Yes, I am happy''

02-02-2023 16:10
18

RSC Anderlecht mag vrijdag de kunsten laten zien bij KV Oostende. Trainer Brian Riemer is ondanks transfertegenvallers goed gestemd over de versterking met Islam Slimani van Paars-Wit.

Spits Slimani is de kwaliteitsimpuls in de aanval van Anderlecht deze wintermercato. Het was misschien niet de eerste keuze, maar de 34-jarige spits heeft wel een staat van dienst bij Sporting Portugal, Leicester City, Olympique Lyon, Fenerbahce en AS Monaco

''Voor Chelsea, dat miljarden kan uitgeven, was het makkelijk, maar voor ons was het een tricky mercato'', vertelde Riemer aan Het Nieuwsblad. Riemer beseft zich dat er beperkte mogelijkheden zijn. ''Dat in beschouwing genomen is Islam gewoon een heel goeie optie voor ons'', zei de T1 over de aanwinst van Anderlecht.

''Hij is vooral een grote, sterke kerel. Met hem in de ploeg heb je een targetman die je in de voeten kan aanspelen en die ervoor zorgt dat het team kan opschuiven. Hij heeft ook présence in de box'', aldus Riemer over de kwaliteiten van de targetman.

Anderlecht kende de nodige weerstand en tegenslagen deze transferperiode. Zo vertrok spits Tolu Arokodare op het nippertje toch naar de koploper van de Jupiler Pro League KRC Genk. De Nigeriaanse spits had zelfs al medische testen ondergaan bij Paars-Wit.