'Verliezer transferperiode Everton denkt nu aan veeleisende middenvelder Isco'

'Verliezer transferperiode Everton denkt nu aan veeleisende middenvelder Isco'

02-02-2023 15:20
1

Everton was misschien wel dé verliezer van de winterse transferperiode. The Toffees proberen nu de schade te beperken en verkennen de overgebleven opties. Naast André Ayew is nu ook Isco in beeld, melden Britse media, waaronder The Times.

De Spaanse spelmaker liet in december zijn contract bij Sevilla ontbinden. Hij leek hard op weg naar Union Berlin, waar hij zelfs al de medische keuring onderging. De deal klapte evenwel op het allerlaatste moment. Volgens de Bundesliga-club kwam Isco met nieuwe eisen, waarmee hij 'grenzen overschreed'.

BILD bevestigt die lezing min of meer. De Duitse krant weet dat Isco op de valreep bedenkingen kreeg bij zijn stap naar Union Berlin en het spelen in de Europa League. Opvallend genoeg staan Die Eisernen nu tweede in de Bundesliga, waardoor een Champions League-ticket voor het grijpen ligt. BILD meldt dat Isco aanvankelijk een salaris van één miljoen euro bruto per seizoen overeen kwam, naast een tekenpremie van 1,5 miljoen. Voor het tweede seizoen (2023/2024) wilde hij plots nog eens 1,5 miljoen ontvangen, iets dat niet in het voorlopige contract was opgenomen.

Union trok vervolgens de stekker uit de deal. Isco is nog altijd clubloos en staat nu op de radar bij Everton. The Toffees grepen in januari naast doelwitten als Arnaut Danjuma, Kamaldeen Sulemana, Olivier Giroud en Ismaila Sarr. Naast de 38-voudig Spaans international is nu ook Ayew een optie voor de Premier League-laagvlieger.