Union plaagt Antwerp-spelers Janssen en Alderweireld: ''Voor jullie in het NL's''

Union plaagt Antwerp-spelers Janssen en Alderweireld: ''Voor jullie in het NL's''

02-02-2023 15:05
33

Royal Antwerp FC ging woensdag 1-0 onderuit tegen Royale Union Saint Gilloise tijdens de halve finales van de Beker van België. Antwerp-spelers Vincent Janssen en Toby Alderweireld lieten zich uit over de, in hun ogen, barre omstandigheden van het veld van Union. Union plaagt de twee spelers nu terug via Twitter.

''Het is hier lastig. Je hebt hier verschrikkelijke omstandigheden: het veld is slecht, de kleedkamers zijn slecht. Het is traditioneel, maar niet meer van deze tijd, denk ik'', waren de harde woorden die Alderweireld aan Het Nieuwsblad vertelde over de faciliteiten van tegenstander Union.

''Het is niet het mooiste stadion, het is niet de mooiste kleedkamer en het is niet het leukste team om tegen te spelen'', aldus Janssen die ook niet te spreken was over de omstandigheden waarin de match gespeeld werd. ''Soms sta je er wel van te kijken hoe het nog mogelijk is op het hoogste niveau in België dat je zulke kleedkamers hebt of zo’n slecht veld'', voegde Janssen daar vol ongeloof over de kleedkamers en het veld nog aan toe.

Union zal echter niet lang in het Stade Joseph Mariën blijven spelen. Er is namelijk een nieuw stadion op komst, dat plek biedt voor het dubbele aantal toeschouwers (16.000). Op Twitter grapte Union tijdens een update over de constructie van de nieuwe voetbaltempel: ''Voor Toby Alderweireld en Vincent Janssen in het Nederlands, bedankt voor jullie steun!'', schreef Union met een knipoog naar de eerdere uitspraken van het duo.

Union, dat centrumspits Dante Vanzeir onlangs naar Amerika zag vertrekken, staat op de tweede plek in de Jupiler Pro League. Om dichtbij koploper KRC Genk te blijven in het klassement (7 punten voorsprong), zal Union aankomende zondag in eigen huis 3 punten moeten pakken tegen Zulte Waregem.