Antwerp-goalgetter Janssen ook kritisch naar eigen team: ''Gaven zelf goal weg''

Antwerp-goalgetter Janssen ook kritisch naar eigen team: ''Gaven zelf goal weg''

02-02-2023 14:50
4

Royal Antwerp FC moest woensdag buigen voor Royale Union Saint Gilloise (1-0). De twee Belgische topclubs speelde de eerste wedstrijd van het tweeluik tijdens de halve finales van de Beker van België. Vincent Janssen was kritisch op externe factoren, maar stak ook hand in eigen boezem.

''We kunnen niet met verlies leven, maar we zullen wel moeten'', zei Janssen die zich beseft dat er zondag alweer een topper staat te wachten tegen Club Brugge.

''Of Union met 12 tegen 11 speelde. Neen'', vertelde de Nederlandse spits, die ook weer niet wil overdrijven over de invloed van externe factoren. ''Natuurlijk zijn er momenten waarop je benadeeld wordt. Scheidsrechters maken ook niet met opzet fouten'', zei de aanvaller die toch enigszins coulant was naar de scheidsrechter.

''Er waren wel wat momentjes, maar we gaven zelf de goal weg'', aldus Janssen die ook kritisch naar zichzelf en Antwerp durft te kijken in de zoektocht naar de oorzaak van het 1-0 verlies tegen Union.

Antwerp treedt aankomende zondag alweer aan tegen Club Brugge. De ploeg van trainer Mark van Bommel staat 6 punten voor in de Jupiler Pro League op Blauw-Zwart. Zondag is dus de kans voor de Great Old om de voorsprong nóg groter te maken.